Hlavní navigace

FTC šetří akvizici Instagramu Facebookem

11. 5. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Americké FTC (Federal Trade Commission) zahájílo šetření koupě Instagramu Facebookem (transakce v hodnotě jedné miliardy dolarů). Šetření by mohlo trvat až jeden rok a podle zahraničních médií nebude mít vliv na vstup Facebooku na burzu (ke kterému má dojít příští týden). Šetření je rutinní záležitostí, zákony vyžadují aby veškeré akvizice vyšší než 68.2 milionu dolarů byly prověřovány. Co ale může šetření ovlivnit, je uzavření koupě Instagramu, k tomu mělo dojít na konci druhého čtvrtletí.

Americké FTC (Federal Trade Commission) zahájílo šetření koupě Instagramu Facebookem (transakce v hodnotě jedné miliardy dolarů). Šetření by mohlo trvat až jeden rok a podle zahraničních médií nebude mít vliv na vstup Facebooku na burzu (ke kterému má dojít příští týden).

Šetření je rutinní záležitostí, zákony vyžadují aby veškeré akvizice vyšší než 68.2 milionu dolarů byly prověřovány. Co ale může šetření ovlivnit, je uzavření koupě Instagramu, k tomu mělo dojít na konci druhého čtvrtletí.

Zdroj: Facebook Faces FTC Probe Over Instagram, Unlikely to Delay IPO

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).