Hlavní navigace

Gabriel Kalapoš (PayU): některé e-shopy se domnívají, že uživatelé online platby nepotřebují

22. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Není žádným překvapením, že mezi platebními metodami na internetu dlouhodobě dominuje dobírka. Uživatelé dobírku považují za jednoduchý, pohodlný a bezpečný způsob placení. Proč si online platební metody zatím nezískaly mezi uživateli větší oblibu? Podle Gabriela Kalapoše z PayU je to částečně způsobeno negativním obrazem v médiích, které často informují o povodech, ale už mnohem méně zmiňují výhody online plateb.

Není žádným překvapením, že mezi platebními metodami na internetu dlouhodobě dominuje dobírka. Uživatelé dobírku považují za jednoduchý, pohodlný a bezpečný způsob placení. Proč si online platební metody zatím nezískaly mezi uživateli větší oblibu? Podle Gabriela KalapošePayU je to částečně způsobeno negativním obrazem v médiích, které často informují o povodech, ale už mnohem méně zmiňují výhody online plateb.

Změnit by se měl také přístup bank, které neinvestují dost času a snahy do vysvětlování výhod online plateb prostřednictvím médií. Hozená rukavice je i na straně některých e-shopů, které se domnívají, že jejich zákazníci online platby nepoužívají a nepotřebují, prohlásil Kalapoš na konferenci Trendy v internetové bezpečnosti

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).