Hlavní navigace

Galaxie sport hlásí přes milion předplatitelů, zvyšuje datový tok

9. 1. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
9. 1. 2007

Kabelový a satelitní program Galaxie sport si ke konci loňského roku předplácelo více než milion českých a slovenských domácností. Do roku 2007 stanice vstoupila s 1 009 614 p­ředplatiteli, což podle ředitele Jiřího Hojgra představuje více než 2,5 milionu potenciálních diváků. Mezi ně se ale počítají i klienti kabelových společností a operátoři IPTV, kteří nabízí Galaxii sport v balíku s desítkami dalších televizních stanic.

Je to absolutní rekord v historii Galaxie sport a jsme za něj samozřejmě rádi. Věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat i v dalším roce, konstatuje Hojgr. K nárůstu počtu předplatitelů podle něj došlo i díky vyššímu počtu přímých přenosů v roce 2006, který meziročně stoupl o třicet procent. Umožnila to investice majitele stanice, bermudské společnosti CME, které patří také televize Nova.

K nejmarkantněj­šímu navýšení počtu přímých přenosů došlo u dvou klíčových sportů Galaxie sport, u anglické Premier League a kanadsko-americké NHL, říká Hojgr. Největší prostor v živém vysílání ale zaujal tenis, což je podle šéfa stanice dané počtem jednotlivých zápasů denně na jednotlivých turnajích. Přestože tenis patří vedle fotbalu a hokeje k nejatraktivnějším sportům na Galaxii sport, číslo přímých přenosů může být lehce zavádějící. Musíme si uvědomit, že pokud vysíláme přímé přenosy z turnaje okruhu ATP Masters, za jediný den odvysíláme až pět přímých přenosů, dodal Hojgr.

ebf - partner 1

Galaxie sport od letošního roku zvyšuje podle mluvčí Evy Novotné datový tok, aby nabídla kvalitnější obraz a zvuk. Z dosavadních 3,3 Mbps přešla na 4,2 Mbps. Tato hodnota je v současné době maximální možnou hodnotou v rámci kapacity vyhrazené pro náš program od satelitního provozovatele T-Systems PragoNet, dodala mluvčí.

Samostatně lze Galaxii sport přijímat pouze na individuální dekódovací karty pro satelitní vysílání vydávané samotnou televizí, nebo od společností Gital a Trade and Technology jako doplňující nabídky k satelitní platformě CS Link. Jinak je Galaxie sport součástí širších programových nabídek satelitních služeb UPC Direct a Digi TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).