Hlavní navigace

Galaxie sport hlásí přes milion předplatitelů, zvyšuje datový tok

9. 1. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
9. 1. 2007

Kabelový a satelitní program Galaxie sport si ke konci loňského roku předplácelo více než milion českých a slovenských domácností. Do roku 2007 stanice vstoupila s 1 009 614 p­ředplatiteli, což podle ředitele Jiřího Hojgra představuje více než 2,5 milionu potenciálních diváků. Mezi ně se ale počítají i klienti kabelových společností a operátoři IPTV, kteří nabízí Galaxii sport v balíku s desítkami dalších televizních stanic.

Je to absolutní rekord v historii Galaxie sport a jsme za něj samozřejmě rádi. Věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat i v dalším roce, konstatuje Hojgr. K nárůstu počtu předplatitelů podle něj došlo i díky vyššímu počtu přímých přenosů v roce 2006, který meziročně stoupl o třicet procent. Umožnila to investice majitele stanice, bermudské společnosti CME, které patří také televize Nova.

K nejmarkantněj­šímu navýšení počtu přímých přenosů došlo u dvou klíčových sportů Galaxie sport, u anglické Premier League a kanadsko-americké NHL, říká Hojgr. Největší prostor v živém vysílání ale zaujal tenis, což je podle šéfa stanice dané počtem jednotlivých zápasů denně na jednotlivých turnajích. Přestože tenis patří vedle fotbalu a hokeje k nejatraktivnějším sportům na Galaxii sport, číslo přímých přenosů může být lehce zavádějící. Musíme si uvědomit, že pokud vysíláme přímé přenosy z turnaje okruhu ATP Masters, za jediný den odvysíláme až pět přímých přenosů, dodal Hojgr.

DT24

Galaxie sport od letošního roku zvyšuje podle mluvčí Evy Novotné datový tok, aby nabídla kvalitnější obraz a zvuk. Z dosavadních 3,3 Mbps přešla na 4,2 Mbps. Tato hodnota je v současné době maximální možnou hodnotou v rámci kapacity vyhrazené pro náš program od satelitního provozovatele T-Systems PragoNet, dodala mluvčí.

Samostatně lze Galaxii sport přijímat pouze na individuální dekódovací karty pro satelitní vysílání vydávané samotnou televizí, nebo od společností Gital a Trade and Technology jako doplňující nabídky k satelitní platformě CS Link. Jinak je Galaxie sport součástí širších programových nabídek satelitních služeb UPC Direct a Digi TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).