Hlavní navigace

GiTy představuje nové obousměrné připojení přes satelit

7. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Akciová společnost GiTy uvádí na český trh do komerčního provozu nové obousměrné satelitní připojení k Internetu. Chce jej nabízet mimo jiné jako alternativu tam, kam nedosáhnou kabely broadbandu. Například varianta s downloadem až 1 024 kbit/s a uploadem až 128 kbit/s vyjde na 4 104 korun měsíčně bez daně. Agregace je nastavena na 1:40 a služba má denní datové limity. Konkrétně u nejvyššího tarifu lze stáhnout 320 MB a 40 MB odeslat. Po překročení limitu se může agregace do konce dne zvýšit.…

Akciová společnost GiTy uvádí na český trh do komerčního provozu nové obousměrné satelitní připojení k Internetu. Chce jej nabízet mimo jiné jako alternativu tam, kam nedosáhnou kabely broadbandu. Například varianta s downloadem až 1 024 kbit/s a uploadem až 128 kbit/s vyjde na 4 104 korun měsíčně bez daně. Agregace je nastavena na 1:40 a služba má denní datové limity. Konkrétně u nejvyššího tarifu lze stáhnout 320 MB a 40 MB odeslat. Po překročení limitu se může agregace do konce dne zvýšit. Provozovatel garantuje měsíční dostupnost služby ve výši 99,5 procenta.

BRAND24

Služba je k dispozici na celém území České republiky. Při dvouletém kontraktu vyjde instalace a zřízení služby na 4 500 korun. Pokud si instalaci provedete sami, aktivační poplatek činí 990 korun. Veškerý potřebný hardware je pronajímán, zákazník jej nemusí kupovat. Pro vysokorychlostní tarify je nutná instalace satelitní paraboly o průměru 0,98 metru nebo více. (Tisková zpráva)

Nabízí se otázka, jestli takové připojení vzhledem k poměru ceny a rychlosti při ostatních parametrech služby má na českém trhu nějaké větší místo kromě extrémních případů zatím vůbec nepokrytých lokalit. Rychlý Internet přes ADSL či kabelovku skutečně není dostupný všude, ale v Česku jsou enormně populární místní bezdrátové sítě, které zpravidla za výrazně nižší ceny nabízejí výrazně rychlejší připojení. Oslovuje vás nová nabídka společnosti GiTy?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).