Hlavní navigace

General Motors: konec pokusného prodeje aut přes eBay

1. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V srpnu jsme vás informovali, že General Motors a eBay zkoušejí prodej aut přes Internet. Tento experiment, který měl oživit zájem kalifornských spotřebitelů o automobily, však nyní končí. Původně měl pilotní provoz skončit už začátkem září, nakonec trval šest týdnů, tedy až do konce měsíce. První zprávy nehovořily o zrovna velkém zájmu zákazníků, ovšem v praxi je však velmi obtížné přesně odhadnout komerční úspěšnost celého pokusu. John McDonald, což je tiskový mluvčí General Motors, připomněl…

V srpnu jsme vás informovali, že General Motors a eBay zkoušejí prodej aut přes Internet. Tento experiment, který měl oživit zájem kalifornských spotřebitelů o automobily, však nyní končí. Původně měl pilotní provoz skončit už začátkem září, nakonec trval šest týdnů, tedy až do konce měsíce. První zprávy nehovořily o zrovna velkém zájmu zákazníků, ovšem v praxi je však velmi obtížné přesně odhadnout komerční úspěšnost celého pokusu. John McDonald, což je tiskový mluvčí General Motors, připomněl skutečnost, že zatím nikdo nezkusil na eBay prodávat nová auta, takže svou cenu má pro americkou automobilku i samotná zkušenost a samozřejmě také přilákaná pozornost.

Mezi nabyté zkušenosti patří i obtížnost vyhodnocování úspěšnosti testované formy prodeje prostřednictvím eBay. Zákazníci totiž také mohli přes eBay jenom získat kontakt na dealery a dále již nákup vozu řešit mimo Internet resp. eBay. Mluvčí John McDonald tedy říká, že by to v budoucnu chtělo vymyslet nějaký účinnější mechanismus pro vyhodnocování prodeje. Do pilotního programu se zapojilo zhruba 225 participujících prodejců s nabídkou šestnácti tisíc automobilů. Stránky pokusného projektu za šest týdnů navštívilo 1,5 milionu lidí. Teď se bude ještě celý test vyhodnocovat a automobilka General Motors by ráda v příštím roce zkusila další podobný projekt s eBay, tentokrát už na území celých Spojených států. (Digital Media)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).