Hlavní navigace

Google bude platit pokutu kvůli padělkům modního zboží

3. 7. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Módní dům Louis Vuitton vytáhl do boje nejen proti prodejcům padělků své značky, ale i proti šiřitelům reklamy na tyto padělky a mezi nimi se objevil i vyhledávač Google. Jeho reklama AdWords zobrazovala totiž odkazy na prodejce napodobenin výrobků značky Louis Vuitton. Pařížský odvolací soud Googlu uložil pokutu 300.000 euro a vyhledávač musí navíc zaplatit soudní výlohy. Soudce argumentoval tím, že Google má účinné filtrovací nástroje, které však nepoužil. Připomněl, že je Google používá ve…

Módní dům Louis Vuitton vytáhl do boje nejen proti prodejcům padělků své značky, ale i proti šiřitelům reklamy na tyto padělky a mezi nimi se objevil i vyhledávač Google. Jeho reklama AdWords zobrazovala totiž odkazy na prodejce napodobenin výrobků značky Louis Vuitton. Pařížský odvolací soud Googlu uložil pokutu 300.000 euro a vyhledávač musí navíc zaplatit soudní výlohy. Soudce argumentoval tím, že Google má účinné filtrovací nástroje, které však nepoužil. Připomněl, že je Google používá ve své čínské mutaci, takže podle soudce není problém použít je při filtrování reklamy na padělky a napodobeniny. (Aktuálně.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).