Hlavní navigace

Google Calendar s novými nástroji nejen pro plánování schůzek

3. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé služby Google Calendar (vč. těch využívajících Google Apps) se postupně dočkávají nasazování většího balíčku novinek. K letní změně favicon se tedy nyní přidává výrazně zjednodušená podoba editoru pro zanesení opakující se události do kalendáře. Novou podobu má také základní stránka s nastavením nové události, kde jsou vizuálně zvýrazněny nejdůležitější (nejčastěji potřebná) pole. Vylepšení se dočkalo také plánování schůzek resp. libovolných akcí. Ve spolupráci se sdílenými kalendáři…

Uživatelé služby Google Calendar (vč. těch využívajících Google Apps) se postupně dočkávají nasazování většího balíčku novinek. K letní změně favicon se tedy nyní přidává výrazně zjednodušená podoba editoru pro zanesení opakující se události do kalendáře. Novou podobu má také základní stránka s nastavením nové události, kde jsou vizuálně zvýrazněny nejdůležitější (nejčastěji potřebná) pole. Vylepšení se dočkalo také plánování schůzek resp. libovolných akcí. Ve spolupráci se sdílenými kalendáři je nyní jednodušší naplánovat akci tak, aby nezasahovala do plánů jiných uživatelů, kteří by se akce měli také zúčastnit.

Nově je pak možné zadat vlastní pracovní dobu, což také ovlivňuje dostupnost pro plánované schůzky. Funkce si najde využití ve firmách – tedy hlavně tam, kdy různí pracovníci mají různé pracovní doby. Lze tak jednodušeji naplánovat třeba společné konference za účasti více oddělení. V neposlední řadě Google slibuje i menší výkonnostní zlepšení při otevírání stránky události ve webovém rozhraní služby Google Calendar. (The Official Gmail Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).