Hlavní navigace

Google Chrome jako výchozí prohlížeč na počítačích od Sony

2. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Chrome míří jako předinstalovaný výchozí prohlížeč na počítače od Sony. Google a Sony doposud s prakticky nulovou medializací letos uzavřely dohodu o spolupráci na severoamerickém trhu. Sony od května testuje nasazování Google Chrome na počítače své značky. Testy spějí k úspěšnému konci a spolupráce má začít fungovat na plné obrátky. Google možnou spolupráci s výrobci počítačů při nasazování Google Chrome avizoval již loni v listopadu. Od té doby však k této možnosti šíření Google Chrome…

Google Chrome míří jako předinstalovaný výchozí prohlížeč na počítače od Sony. Google a Sony doposud s prakticky nulovou medializací letos uzavřely dohodu o spolupráci na severoamerickém trhu. Sony od května testuje nasazování Google Chrome na počítače své značky. Testy spějí k úspěšnému konci a spolupráce má začít fungovat na plné obrátky. Google možnou spolupráci s výrobci počítačů při nasazování Google Chrome avizoval již loni v listopadu. Od té doby však k této možnosti šíření Google Chrome nepřišly žádné nové konkrétnější informace.

Nyní Google říká, že se nebrání spolupráci ani s dalšími výrobci počítačů. Otázkou je, jestli tato spolupráce bude natolik akutní potřebou, když do Windows XP a vyšších dorazí ballot screen. Každopádně roli předinstalovaného prohlížeče si v minulosti na některých trzích vyzkoušel třeba i Mozilla Firefox. To Opera Software říká, že není tolik bohatou firmou, aby si podobnou spolupráci mohl nyní dovolit. (PC World.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).