Hlavní navigace

Google.cz slaví jeden rok, Google.com devět let

2. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhledávač Google oslavil své deváté narozeniny a jeho české zastoupení už je mezi námi jeden rok. Za těch 12 měsíců se výrazně zrychlila lokalizace služeb do češtiny. Tuzemští uživatelé se dočkali mimo jiné překladu webové kanceláře Google Docs, online fotoalba Picasa Web Albums, komunitního serveru Orkut nebo blogerského systému Blogger.com. Z Googlu k nám do České republiky také zavítal Vint Cerf označovaný za otce nebo děda dnešního Internetu. Český tým Googlu dostal před několika dny novou…

Vyhledávač Google oslavil své deváté narozeniny a jeho české zastoupení už je mezi námi jeden rok. Za těch 12 měsíců se výrazně zrychlila lokalizace služeb do češtiny. Tuzemští uživatelé se dočkali mimo jiné překladu webové kanceláře Google Docs, online fotoalba Picasa Web Albums, komunitního serveru Orkut nebo blogerského systému Blogger.com. Z Googlu k nám do České republiky také zavítal Vint Cerf označovaný za otce nebo děda dnešního Internetu. Český tým Googlu dostal před několika dny novou posilu. Jak již jsme vás informovali, Google.cz čerstvě posílila Kateřina Holcmanová, která ještě nedávno pracovala pro český portál Atlas. (Český blog Googlu, Google Blogoscoped)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).