Hlavní navigace

Google Docs podporuje hromadný export souborů

26. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Webově orientovaná kancelářská sada Google Docs má pro uživatele další novinku. Tentokrát jde o dávkový export, respektive hromadné stažení souborů uložených v online úložišti služby. Uživatelé si tedy mohou vybrat jednotlivé dokumenty, tabulky i prezentace uložené v Google Docs a nechat si je jednoduše připravit ke stažení. Je možné vybrat si formát, v jakém mají být dokumenty, tabulky či prezentace stahovány. Následně se začne připravovat ZIP archiv, který pak bude k dispozici ke stažení. Při…

Webově orientovaná kancelářská sada Google Docs má pro uživatele další novinku. Tentokrát jde o dávkový export, respektive hromadné stažení souborů uložených v online úložišti služby. Uživatelé si tedy mohou vybrat jednotlivé dokumenty, tabulky i prezentace uložené v Google Docs a nechat si je jednoduše připravit ke stažení. Je možné vybrat si formát, v jakém mají být dokumenty, tabulky či prezentace stahovány. Následně se začne připravovat ZIP archiv, který pak bude k dispozici ke stažení. Při větším množství souborů může tento proces trvat několik minut, takže Google Docs má funkci pro upozornění na dokončení procesu dávkového exportu – formou e-mailu.

Nejde o jedinou novinku, kterou Google u své webové kancelářské sady v posledních týdnech zavedl. Zmiňme například přípravy indexace veřejně publikovaných dokumentů vyhledávači, prohlížeč nejen PDF souborů Google Docs Viewer či možnost nastavení sdílení a přístupových práv pro celé složky, která přišla ruku v ruce se zjednodušeným nahráváním (importem) většího množství dat současně. Ten tedy nyní nově doplňuje naopak jednoduchý export více dat najednou. (Google Operating System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).