Hlavní navigace

Google hostuje 10.6% aktivních internetových stránek

31. 10. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Z posledních statistik používanosti webových stránek podle společnosti NetCraft vyplývá, že máme již 7.6 milionů aktivních webových prezentací hostovaných na serverech společnosti Google. Toto číslo přitom představuje 10.62% všech aktivních prezentací vůbec. Do takzvaně aktivních webů jsou NetCraftem započítávány pouze unikátní prezentace na jedné IP adrese. Pokud z jedné adresy míří více domén s identickou strukturou kódu startovací stránky, jsou zbývající weby ze statistik vyloučeny.…

Z posledních statistik používanosti webových stránek podle společnosti NetCraft vyplývá, že máme již 7.6 milionů aktivních webových prezentací hostovaných na serverech společnosti Google. Toto číslo přitom představuje 10.62% všech aktivních prezentací vůbec. Do takzvaně aktivních webů jsou NetCraftem započítávány pouze unikátní prezentace na jedné IP adrese. Pokud z jedné adresy míří více domén s identickou strukturou kódu startovací stránky, jsou zbývající weby ze statistik vyloučeny. Statistiky naopak nerozlišují jednotlivé služby, v jejichž rámci mohou být uživatelské stránky hostovány. V případě Google jsou to zejména služby Google Apps., Google Blogger nebo Google Sites. (Dsl.sk)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).