Hlavní navigace

Google+ je druhá největší sociální platforma na světě

31. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google+ velmi rychle dohání zpoždění, zejména co se počtu aktivních uživatelů týče. Velmi úzká integrace s ostatními službami Google funguje.

Global Web Index v číslech z prosince 2012 uvádí poměrně překvapivou změnu, Google+ předstihl YouTube a Twitter a nachází se na druhém místě žebříčku. Zatímco Facebook používá přes 50 % uživatelů internetu u Google+ je to 25 %, 343 milionů uživatelů (celosvětově). Twitter najdete na čtvrtém místě s 20% podílem.

Na přehledu sociálních platforem podle počtu aktivních uživatelů je zajímavý pohled na část týkající se „pouze Čína“. Tam je vhodné si uvědomit, že čínští internetoví uživatelé používají hlavně tamní sociální sítě. A z grafu je vidět, jak hodně to dělají.

Global Web Index věnovali Google+ samostatný článek – GOOGLE+ IN DEPTH – ve kterém upozorňují, že Google+ velmi rychle dohání zpoždění, zejména co se počtu aktivních uživatelů týče.

Co se Facebooku týče, GWI odhaduje, že má 903 milionů účtů s uživateli mezi 16 až 65 roky a potvrzují, že při rozšíření věkového rozmezí by Facebook skutečně mohl mít celosvětově přes jednu miliardu uživatelů.

BRAND24

A ještě na jednu zajímavou věci GWI upozorňují – na ústup lokálních sociálních platforem. Platformy jako MeinVz či Hyves podle GWI nemají šanci. Problémy ale prý také čekají již zmíněné čínské sociální sítě – Weibo, Kaixin a Qzone vykazují pokles počtu uživatelů.

Zdroj: SOCIAL PLATFORMS GWI.8 UPDATE: Decline of Local Social Media Platforms

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).