Hlavní navigace

Google News našeptává, iGoogle s novým správcem skinů

1. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba Google News má pro uživatele připravenu zajímavou novinku. Po vzoru vyhledávače Google bylo do pole pro prohledávání obsahu agregovaných médií implementováno našeptávání. Přesněji řečeno navrhování možných vyhledávacích dotazů, které zohledňuje aktuální témata, o nichž média píší. Našeptávání lze v případě zájmu v nastavení Google News vypnout (někomu by mohl vadit třeba konflikt s běžným našeptáváním v prohlížečích). Zatím bohužel ale našeptávání není dostupné v české verzi služby,…

Služba Google News má pro uživatele připravenu zajímavou novinku. Po vzoru vyhledávače Google bylo do pole pro prohledávání obsahu agregovaných médií implementováno našeptávání. Přesněji řečeno navrhování možných vyhledávacích dotazů, které zohledňuje aktuální témata, o nichž média píší. Našeptávání lze v případě zájmu v nastavení Google News vypnout (někomu by mohl vadit třeba konflikt s běžným našeptáváním v prohlížečích). Zatím bohužel ale našeptávání není dostupné v české verzi služby, která byla spuštěna před necelými dvěma roky jako Zprávy Google. (Google Operating System)

Další menší inovací u služeb Googlu je nový správce skinů personalizované výchozí stránky iGoogle. Nový Themes Explorer má rozdělené motivy vzhledu (skiny) do několika tématických kategorií (např. hry, komiksy, příroda). Databázi lze jednoduše prohledávat, dostupné skiny lze řadit podle několika kritérií (oblíbenost, hodnocení, stáří) a zjednodušila se i jejich aplikace. Pokud se uživateli nově vybraný skin nelíbí, stačí kliknout na tlačítko Undo. (Google Operating System)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).