Hlavní navigace

Robot vyhledávače Google nově indexuje SVG soubory

14. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Indexovací robot vyhledávače Google se nyní nově zaměřuje i na SVG soubory. Jsme velkými zastánci otevřených formátů a indexace SVG je dalším krokem, jak se snažíme naplnit naši misi o uspořádání informací z celého světa, tvrdí Bogdan Stanescu a John Sarapata, softwaroví inženýři Googlu. Provedení indexace všech SVG souborů prý bude nějaký čas trvat (konkrétnější informace nebyla poskytnuta), ale průběžně jsou již vidět „první vlaštovky“. Obsah typu SVG indexujeme jak v případě, kdy se jedná o…

Indexovací robot vyhledávače Google se nyní nově zaměřuje i na SVG soubory. Jsme velkými zastánci otevřených formátů a indexace SVG je dalším krokem, jak se snažíme naplnit naši misi o uspořádání informací z celého světa, tvrdí Bogdan Stanescu a John Sarapata, softwaroví inženýři Googlu. Provedení indexace všech SVG souborů prý bude nějaký čas trvat (konkrétnější informace nebyla poskytnuta), ale průběžně jsou již vidět „první vlaštovky“. Obsah typu SVG indexujeme jak v případě, kdy se jedná o samostatný soubor, tak v případě, kdy je obsah součástí HTML, dodává výše jmenované duo inženýrů Googlu.

SVG (Scalable Vector Graphics) je vektorový grafický formát založený na XML. Dlouhodobě mu různí odborníci předpovídají velmi světlou budoucnost ve webovém prostředí. Jako kámen úrazu se ovšem ukázala kompatibilita s prohlížeči, v posledních letech tedy zejména s Internet Explorerem. Ten jej nepodporuje i přes nátlak odborné veřejnosti ani ve své současné osmé generaci. Microsoft v minulosti sice přislíbil, že podpora SVG přijde s Internet Explorerem 9, ale to momentálně ještě není jisté. (Blog Google ČR)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).