Hlavní navigace

Google rozšíří hudební i filmový Google Play do Evropy a přidá konkurenci iTunes Match

29. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastní verzi toho co Apple nabídlo pod názvem iTunes Match (a Amazon s něčím podobným přispěchal o chvíli později) bude mít nové Google Play od 13. listopadu v Evropě a „brzy poté“ i v USA. Samozřejmě pod „Evropou“ nemůžete prozatím očekávat Českou republiku, ale hlavně většinu „západních“ zemí (Velká Británie, Francie, Německo, Itálie a Španělsko budou moci nakupovat hudbu na Google Play). .

Vlastní verzi toho co Apple nabídlo pod názvem iTunes Match (a Amazon s něčím podobným přispěchal o chvíli později) bude mít nové Google Play od 13. listopadu v Evropě a „brzy poté“ i v USA. Samozřejmě pod „Evropou“ nemůžete prozatím očekávat Českou republiku, ale hlavně většinu „západních“ zemí (Velká Británie, Francie, Německo, Itálie a Španělsko budou moci nakupovat hudbu na Google Play). .

Nová podoba Google Play vám umožní „získat“ a hlavně uložit až 20 tisíc skladeb na základě toho, že je budete vlastnit a Google je „porovnáním“ objeví u vás. Nebudete je muset nahrávat do cloudového úložiště, ale Google vám poskytne vlastní kopii, a to včetně případného zlepšení kvality – skladby v Google Play budou 256 kbps MP3. Na nabídce je, ve srovnání s konkurencí, zajímavé to, že je stále dostupná zdarma – Apple či Amazon za tuto službu chtějí 25 dolarů ročně. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).