Hlavní navigace

Google spustil novou verzi vyhledávací architektury Caffeine

12. 8. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V posledních dnech Google nasazuje novou verzi vyhledávací architektury nazvané Caffeine. Viditelné změny jsou spíše kosmetické, například způsob, jakým se zobrazují vyhledané obrázky či videa, těžiště změn je pod povrchem. Caffeine je výrazně rychlejší ve vyhledávání, výsledky je schopen dodat již za poloviční čas, než stará verze. Také to vypadá, že indexuje více stránek. A co bude důležité pro SEO mágy, obměnou podle všeho prošel i algoritmus vyhledávání, kdy je používáná komplexnější…

V posledních dnech Google nasazuje novou verzi vyhledávací architektury nazvané Caffeine. Viditelné změny jsou spíše kosmetické, například způsob, jakým se zobrazují vyhledané obrázky či videa, těžiště změn je pod povrchem. Caffeine je výrazně rychlejší ve vyhledávání, výsledky je schopen dodat již za poloviční čas, než stará verze. Také to vypadá, že indexuje více stránek. A co bude důležité pro SEO mágy, obměnou podle všeho prošel i algoritmus vyhledávání, kdy je používáná komplexnější kombinace klíčových slov pro vyhodnocení významu stránky.

Pokud se chcete podívat na rozdíly mezi Caffeine a starým Decafem, vyzkoušejte CompareGoogle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).