Hlavní navigace

Google+ spustil Collections. Chce konkurovat Pinterestu

5. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Google
Nová služba umožní uživatelům sociální sítě vytvářet a sdílet tematické kolekce příspěvků. Budoucnost celé služby je ale pořád nejasná.

Útok na Facebook a Twitter Googlu zatím úplně nevychází, a tak posiluje svou sociální síť novou službou. „Každá kolekce může být veřejně sdílená nebo naopak zamčená jen pro vybrané uživatele,“ vysvětluje produktový manažer Googlu Dmitrij Shapiro ve svém postu na Google+

Podobně jako u Pinterestu tak mohou uživatelé sledovat tematické sady obrázků nebo příspěvků ze sociální sítě. Služba je nyní dostupná na webu a v aplikaci pro Android. Podle Shapira by měla přijít i iOS verze. 

Novinka naznačuje jistý vývoj situace kolem Google+, která je poslední dobou nejasná. Od března se totiž diskutuje o oddělení některých služeb od sociální sítě. A jasné budoucnosti nenahrává ani rozpad původního týmu sociální sítě. 

BRAND24

Server Ars Technica zmiňuje, že loňský odchod Vica Gundotry a jeho nahrazení Davem Besbrisem (toho navíc v březnu nahradil Bradley Horowitz) nepřineslo za onen necelý rok pro Google+ nic pozitivního. Lidé do té doby na Google+ pracující se navíc rozhodli jít dělat něco jiného.

Tím pádem není ani jasné, jak na tom sociální síť momentálně je, protože Google přestal o Google+ informovat a čísla zůstávají velkou neznámou. Násilné propojení YouTube a Google+ sice přineslo nepochybně velké množství „účtů“, ale ne uživatele sociální části. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).