Hlavní navigace

Google spustil pro čínské uživatele katalog odkazů

12. 3. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Vyhledávač Google připravil pro čínské uživatele katalog odkazů pro snažší přístup k často žádaným webům kombinovaný s jeho vyhledávacími službami. Výsledek si můžete prohlédnout na http://daohang.google.cn (automatický překlad z čínštiny do angličtiny naleznete zde). Odkazy jsou řazeny do různých kategorií dle povahy jako na běžném katalogu. Zajímavé je, že jednotlivé rámečky s odkazy můžete přesouvat dle potřeby nahoru a dolu. Nějakou větší míru personalizace však Google zatím nechystá. Proč…

Vyhledávač Google připravil pro čínské uživatele katalog odkazů pro snažší přístup k často žádaným webům kombinovaný s jeho vyhledávacími službami. Výsledek si můžete prohlédnout na http://daohan­g.google.cn (automatický překlad z čínštiny do angličtiny naleznete zde). Odkazy jsou řazeny do různých kategorií dle povahy jako na běžném katalogu. Zajímavé je, že jednotlivé rámečky s odkazy můžete přesouvat dle potřeby nahoru a dolu. Nějakou větší míru personalizace však Google zatím nechystá. Proč si Google pododnou službu testuje zrovna v Číně a jáké s ní má další plány se můžeme v tuto chvíli jen dohadovat. (Google Blogoscoped)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).