Hlavní navigace

Google: homepage real-time vyhledávání, testování centrovaného layoutu

3. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhledávání v reálném čase v barvách společnosti Google se dočkalo vlastní hlavní stránky. Její česká verze je nyní dostupná na adrese http://www.google.cz/realtime. Tzv. vyhledávání v reálném čase Google.com i Google.cz poskytují v ostrém provozu již delší dobu. Doposud šlo ale jen o jeden z rozšířených režimů na stránce s výsledky vyhledávání. V české verzi je v levém postranním panelu dostupný pod odkazem Aktualizace. Díky této vstupní stránce je ovšem cesta k hledání v nejnovějších…

Vyhledávání v reálném čase v barvách společnosti Google se dočkalo vlastní hlavní stránky. Její česká verze je nyní dostupná na adrese http://www.go­ogle.cz/realti­me. Tzv. vyhledávání v reálném čase Google.com i Google.cz poskytují v ostrém provozu již delší dobu. Doposud šlo ale jen o jeden z rozšířených režimů na stránce s výsledky vyhledávání. V české verzi je v levém postranním panelu dostupný pod odkazem Aktualizace. Díky této vstupní stránce je ovšem cesta k hledání v nejnovějších příspěvcích na vybraných komunitních serverech o něco kratší. (Google Operating System)

Další novinkou ve vyhledávacích službách Googlu by mohla být drobná úprava stránky s výsledky vyhledávání. Někteří uživatelé si totiž v uplynulých dnech povšimli, že se jim stránka s výsledky vyhledávání centruje do středu obrazovky resp. zobrazovací plochy webového prohlížeče. Běžně je přitom zarovnávána k jejímu levému okraji. Google podobně v reálném provozu testuje novinky, z nichž některé pak i nasadí. „Centrovací mánie“ postihla webdesignery již před několika lety s nástupem LCD monitorů s větší úhlopříčkou i rozlišením. Uvidíme zřejmě v nejbližších dnech, jestli se Google k této vlně opožděně přidá. (Google Operating System)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).