Hlavní navigace

Google testuje antipirátskou ochranu pro YouTube

13. 6. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google po vzoru konkurenčního Microsoftu nasadí ochranu filtrující videa porušující autorská práva na svůj server pro sdílení snímků. Ochrana vznikající ve spolupráci se studii Time Warner a Walt Disney se již testuje. Finální verze chránící práva i dalších společností bude do konce roku. Opět by měl být ochranný mechanismus založen na kontrole zvukové stopy vystavených videí. Právě absence podobných ochran dopálila mediální kolos Viacom, který ve známém sporu žádá od Googlu odškodné ve výši…

Google po vzoru konkurenčního Microsoftu nasadí ochranu filtrující videa porušující autorská práva na svůj server pro sdílení snímků. Ochrana vznikající ve spolupráci se studii Time Warner a Walt Disney se již testuje. Finální verze chránící práva i dalších společností bude do konce roku. Opět by měl být ochranný mechanismus založen na kontrole zvukové stopy vystavených videí. Právě absence podobných ochran dopálila mediální kolos Viacom, který ve známém sporu žádá od Googlu odškodné ve výši jedné miliardy dolarů. Dříve byla totiž závadná videa mazána přímo správci a nic nebránilo jejich opětovnému nahrávání. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).