Hlavní navigace

Google Toolbar umí lépe překládat, zatím jen v Internet Exploreru

1. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google představil vylepšený nástrojový panel Google Toolbar pro Internet Explorer. Vylepšeny byly tedy konkrétně funkce pro překlad webových stránek. Nyní Google Toolbar umožní přeložit zobrazenou stránku do uživatelova výchozího jazyku jedním kliknutím bez jakéhokoliv nastavování. Jazyk překládané stránky je samozřejmě rozpoznán automaticky. Překlad se otevře do nového okna. Pokud si danou stránku překládáte pravidelně Google Toolbar nyní umí nabídnout automatizované překládání. Velkou inovací…

Google představil vylepšený nástrojový panel Google Toolbar pro Internet Explorer. Vylepšeny byly tedy konkrétně funkce pro překlad webových stránek. Nyní Google Toolbar umožní přeložit zobrazenou stránku do uživatelova výchozího jazyku jedním kliknutím bez jakéhokoliv nastavování. Jazyk překládané stránky je samozřejmě rozpoznán automaticky. Překlad se otevře do nového okna. Pokud si danou stránku překládáte pravidelně Google Toolbar nyní umí nabídnout automatizované překládání. Velkou inovací je pak překlad v reálném čase určený pro stránky s dynamicky generovaným obsahem. To je něco, co dnešní Google Translate neumí.

Google Toolbar pro překlad podporuje vedle češtiny a slovenštiny také o albánštinu, angličtinu, arabštinu, bulharštinu, čínštinu, dánštinu, estonštinu, filipínštinu, finštinu, francouzštinu, galicijštinu, holandštinu, chorvatštinu, hebrejštinu, hindštinu, indonéštinu, italštinu, japonštinu, katalánštinu, korejštinu, litevštinu, lotyštinu, maďarštinu, maltštinu, němčinu, norštinu, polštinu, portugalštinu, rumunštinu, ruštinu, řečtinu, srbštinu, slovinštinu, španělštinu, švédštinu, thajštinu, turečtinu, ukrajinštinu a vietnamštinu. (The Official Google Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).