Hlavní navigace

Google v Praze vývojové centrum neotevře

21. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už je to tři roky, co jsme vás poprvé informovali o plánech Googlu otevřít v Praze vývojové centrum. Nyní to ale vypadá, že se česká metropole jedním ze sídel vývojářů americké internetové firmy nakonec nestane. Informaci přinesl týdeník Ekonom. Google ze svého webu stáhl zprávu o hledání člověka na pozici ředitele tohoto střediska. Důvodem však prý není její obsazení. Danou pozici nepotřebujeme nově obsadit, české inženýry jsme přestěhovali do Curychu, uvedla pro týdeník Ekonom Jana Zichová z…

Už je to tři roky, co jsme vás poprvé informovali o plánech Googlu otevřít v Praze vývojové centrum. Nyní to ale vypadá, že se česká metropole jedním ze sídel vývojářů americké internetové firmy nakonec nestane. Informaci přinesl týdeník Ekonom. Google ze svého webu stáhl zprávu o hledání člověka na pozici ředitele tohoto střediska. Důvodem však prý není její obsazení. Danou pozici nepotřebujeme nově obsadit, české inženýry jsme přestěhovali do Curychu, uvedla pro týdeník Ekonom Jana Zichová z české pobočky Googlu.

Právě v Curychu loni Google otevřel své největší vývojové centrum mimo Spojené státy. Čeští vývojáři pro Google samozřejmě pracují již delší čas. Předpokládáme, že se časem přestěhujeme do Prahy. Žádné datum jsme zatím nestanovili. Muže to být za rok, ale také až za několik let, uvedl v loňském rozhovoru pro Lupu Jan Šedivý, vedoucí českých vývojářů Googlu v Krakově. Google má českou pobočku od podzimu roku 2006.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).