Hlavní navigace

Google nabízí zapůjčení pěších snímkovacích „batohů“ pro Street View

28. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zejména správci návštěvnicky zajímavých míst, ať už přírodních, nebo postavených lidskou rukou, se mohou ucházet o to, že sami pořídí snímky pro Street View.

Google nabízí zapůjčení „trekkerů“, tedy zařízení, která se nosí na zádech jako batoh a umožňují pořizovat panoramatické snímky okolí; ty se posléze stanou součástí Street ViewMapách Google. Google obecně snímkuje jak auty, tak tříkolkami, nebo i pěšky. Trekkery slouží právě k pěšímu snímkování, zejména na místech, kam se jinak nedostanete.

Snímkování na Havaji
Autor: Google

Snímkování na Havaji

Nabídka je zaměřena především na místa zajímavá turisticky, ať už přírodní, nebo jiná. Google chce oslovit především jejich správce, anebo organizace podporující cestovní ruch, anebo školy, anebo jiné organizace především vládní a neziskové.

Spolupráce by měla být výhodná oboustranně. Google se alespoň nemusí zabývat tím, zda na místech smí nebo nesmí snímkovat, nebo kde a jak k tomu musí nebo nemusí získat povolení. Zodpovědná organizace, která má sama zájem propagovat místo zařazením do Street View, už ví, co a jak, a sama snímkování povolí, nebo povolení zařídí, nebo s tím aspoň pomůže.

A kromě toho zpravidla poskytne i vlastní pracovníky, kteří se určitě rádi obtíží trekkerem a projdou se s ním po místech, která sami znají nejlépe.

Očekává se, že o nabídku bude velký zájem, který Google nebude moci zdaleka plně uspokojit. Zájemci nicméně mohou vyplnit a odeslat přihlášku, a se štěstím se jim Google v následujících měsících ozve.

ebf - partner 1

Na blogu je vidět pilotní snímkování v národním parku Volcanos i jinde na Havaji.

Program zapadá do širší snahy Googlu otevřít veřejnosti spolupráci na mapování světa.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).