Hlavní navigace

Google zvažuje prodej Boston Dynamics. Neví, jak roboty zpeněžit

18. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Robotická videa jsou působivá, ale firma zatím nenašla způsob, jak roboty zaměstnat tak, aby z nich přitekly nějaké peníze.

S roboty přišel do Googlu bývalý šéf Androidu Andy Rubin. Ten už je ale pryč a firmou se podle agentury Bloomberg začínají nést zvěsti o tom, že technologie z Boston Dynamics jsou sice zajímavé, ale asi by je lépe využil jiný majitel.

Podle agentury je mezi případnými zájemci japonský Toyota nebo americký Amazon. Zrovna ve skladech globálního e-shopu by se podobní roboti mohli hodit. 

Google koupil Boston Dynamics před třemi lety. Původní plán firmy byl ve vytvoření vývojového týmu v rámci vyhledávače a propojit je právě s bostonskou firmou. Andy Rubin přivedl do laboratoří tři stovky vývojářů zaměřených na robotiku. Po roce odešel a zůstal po něm projekt Replicant. 

Replicant ale trpěl neustálými výměnami šéfů a vázla i komunikace s ostatními firmami, a to včetně Boston Dynamics. I proto se firma nestala součástí projektu Google X. Projekt Replicant byl ukončen na konci roku a jeho tým byl rozpuštěn mezi další projekty. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).