Hlavní navigace

Hongkongský Goophone tvrdí, že bude bránit prodeji iPhonu 5 v Číně

7. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jakási hongkongská firma Goophone, s výrobou v Šen‑čen, udělala na základě uniklých návrhů iPhone 5 jeho vzhledový klon. To není neobvyklé — tato firma již dříve nabízela podařené vzhledové klony například iPhonu 4S, rovněž s Androidem, a to vždy „přeskinovaným“ na vzhled patřičné verze iOS. Goophone však tentokrát tvrdí (alespoň podle Gizchina), že si dal model i5 v Číně „patentovat“ (snad jde spíše o něco jako ochranný vzor), a hrozí, že bude‑li uvedený iPhone 5 vypadat stejně, firma bude…

Jakási hongkongská firma Goophone, s výrobou v Šen‑čen, udělala na základě uniklých návrhů iPhone 5 jeho vzhledový klon. To není neobvyklé — tato firma již dříve nabízela podařené vzhledové klony například iPhonu 4S, rovněž s Androidem, a to vždy „přeskinovaným“ na vzhled patřičné verze iOS.

Goophone však tentokrát tvrdí (alespoň podle Gizchina), že si dal model i5 v Číně „patentovat“ (snad jde spíše o něco jako ochranný vzor), a hrozí, že bude‑li uvedený iPhone 5 vypadat stejně, firma bude bránit jeho prodeji v Číně.

Uvnitř zařízení běží Android ICS 4.0 na čtyřjádrové Tegře 3 na 1,4 GHz, v jednom GB RAM. Čtyřpalcový displej má rozlišení 1280 × 720.


Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).