Hlavní navigace

Greatest Hits TV: Další atraktivní nekódovaný hudební kanál na satelitu

30. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
30. 4. 2011

Na pozici 28,5 stupně východně, tedy satelit Astra určený pro britský trh, respektive jeho sousední družice Eurobird 1, se objevil další z atraktivních hudebních kanálů pro diváky z Ostrovů, stanice Greatest Hits TV. Jak již z názvu televize vyplývá, orientuje se především na největší hity interpretů, a to současné hudební scény. Program je šířený v režimu free-to-air, tedy nekódovaně.

ČTĚTE TAKÉ: Japonská NHK World HD už vysílá ze satelitu nekódovaně do celé Evropy

Greatest Hits TV zahrála například hity od zpěvačky Jordin Sparks. (Screenshot: au­tor)

Greatest Hits TV hraje například hity od interpretů jako jsou Enrique Iglesias, Jessie J, Jordin Sparks, Pink, Britney Spears, Lady Gaga, Nickelback, Black Eyed Peas, Cee Lo Green a mnozí další. Podle britského fóra serveru Digitalspy.co.uk, který se orientuje na svět digitální televize, je tato stanice reakcí na například na kanál MTV Hits, jenž v rámci některých svých bloků (mimo jiné Triple Play) hraje několik songů od stejného interpreta (interpretů) za sebou. Greatest Hits TV je možné přijímat bez problémů i v České republice s parabolou běžných rozměrů.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Je start nekódovaného vysílání Channel 4 HD senzací roku na satelitu?

cif 24 - early cena - média

Na Greatest Hits TV nechybělo ani v současné době velice populární diskotékové duo LMFAO. (Screenshot: au­tor)

Parametry příjmu: Eurobird 1 (28,5 stupně východně), 11222/H, SR 27500, FEC 2/3, SID 52010, V PID 2340, A PID 2341, PCR PID 2340, norma DVB-S. Rozlišení 544×576 (formát 16:9 bez WSS), audio 192 kbps (vzorkovací frekvence 48 kHz), EPG ano. Stanice pravděpodobně stále vysílá ve zkušebním režimu, jelikož program není opatřen žádnou grafikou a reklamní bloky nejsou od videoklipů nijak odděleny. Pro hudebního fanouška a zároveň majitele satelitního přijímače je sledování programů z pozice 28,2, respektive 28,5 stupně východně, povinnost. Jen namátkou zde vysílají například Chart Show TV, Dance Nation, The Vault, Vintage TV, Bliss, Flava a mnohé další.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).