Hlavní navigace

Hackeři zveřejnili další databázi, deset tisíc osobních údajů prý patří členům ODS

1. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Redakci Lupy dnes večer z emailové adresy přišel odkaz na web http://ods.6te.net/. Vedle dramatické hudby a bojovného vzkazu politikům z ODS obsahuje stránka také odkaz na úložiště, z nějž lze stáhnout obsáhlý textový soubor (32 MB), který vzbuzuje dojem, že se jedná o dump MySQL databáze z intranetu nejsilnější vládní strany.

Redakci Lupy dnes večer z emailové adresy přišel odkaz na web http://od­s.6te.net/. Vedle dramatické hudby a bojovného vzkazu politikům z ODS obsahuje stránka také odkaz na úložiště, z nějž lze stáhnout obsáhlý textový soubor (32 MB), který vzbuzuje dojem, že se jedná o dump MySQL databáze z intranetu nejsilnější vládní strany.

Útočníci ze skupiny #TrollSec se označují za členy hacktivistického hnutí Anonymous. Tvrdí, že soubor obsahuje údaje o deseti tisících členů ODS. Již na začátku února zveřejnili neznámí útočníci jinou databázi, v níž byly prý osobní informace až třiceti tisíc lidí.

Jedná se skutečně o nový útok, nebo jen o pokus vzbudit nový zájem médií kolem již dříve ukořistěných dat? Anonymní e-mail byl dnes večer adresován vedle Lupy také redakcím zpravodajských serverů Novinky.cz, iDnes.cz a televize Nova.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).