Hlavní navigace

Hanuš, ČT: Získání sportovních práv bude čím dál složitější

19. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
19. 1. 2010

Vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš dnes na konferenci Milníky digitalizace řekl, že do budoucna bude především pro veřejnoprávní subjekty stále složitější se dostávat k některým sportovním událostem, protože tento proces dal trhu nové subjekty, které jsou schopny práva zaplatit. Půjde o ekonomické důsledky digitalizace. To nás čeká do budoucna, uvedl Hanuš.

cif 24 - early cena - média

Program digitalizace ČT se v současné době skládá z několika částí. Jde např. o DVB-T, dokrytí DVB-T, HD vysílání apod. Ne vše funguje úplně ideálně a některé projekty musely být pozastaveny. Uvidíme, jak se vyvine finanční situace, konstatoval šéf projektu digitalizace ČT. Pro letošní rok zbývá České televizi spustit pět vysílačů – Pardubice, Frýdek-Místek, Jeseník, Zlín a Valašské Klobúky. Období posledních přibližně šesti měsíců bylo pro nás řešením otázky dokrytí. Jde také o dohodu s ostatními vysílateli, konstatoval Hanuš.

Problémy, které řešíme teď, už nezasahují masu diváků, ale určitě je poctivé, abychom se je snažili vyřešit, uvedl vedoucí projektu digitalizace ČT. Hanuš konstatoval, že v letošním roce klesne pokrytí kanálu ČT 2 na minimum. Mohu říci, že pro letošní rok se jedná v podstatě o switch-off analogové Dvojky, řekl Pavel Hanuš.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).