Hlavní navigace

HbbTV na KinoSvět se rozjíždí na dalších televizorech

16. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – Před více než měsícem spustila stanice ve spolupráci s firmou Grand IT první aplikaci. Doteď se potýkala dětskými problémy a na řadě zařízení nefungovala.

AKTUALIZOVÁNO, 19:30 hod.:  Vyzkoušení na níže zmiňované plazmě Panasoniku potvrdilo funkčnost aplikace i zde.

Při počátečním zkoušení na plazmovém televizoru Panasonic TX-P42GT60 z roku 2014 se v první fázi, hned po spuštění služby, červené teletextové tlačítko vůbec neukazovalo a podobné problémy měl i Philips 55PUS6501 z roku 2016 s operačním systémem Android TV (5.1). U něj se ale HbbTV nakonec v průběhu května rozchodit podařilo. 

Na počátku tohoto týdne, po dalších úpravách, se tlačítko už objevovalo častěji, ale aplikace se na některých televizorech buď vůbec nespustila, nebo psala zprávu „Bad Gateway“, kterou vidíte v galerii. Ta se mi také zobrazovala i na televizoru Loewe One 40, který zkouším poslední týden. Změna nastala až včera, tedy ve středu 15. června, kdy jsem opět viděl HbbTV na stanici KinoSvět funkční a na další značce televizoru. (Uvidíme, zda bude pracovat i na Panasonicu TX-P42GT60, což zjistím dnes.)

ČTĚTE TAKÉ: KinoSvět spouští zkušební provoz vlastní aplikace HbbTV

Jak vypadá HbbTV na KinoSvět? Začíná fungovat (13. května 2016)

Jak vše na Loewe One 40 vypadalo v úterý a ve středu, můžete vidět v galerii níže. Včera už fungovala nejen první úroveň menu aplikace, ale spouštěla se i videa v sekcích CS film, Horor film a CS knihy, takže vše snad už spěje ke zdárnému konci.

Tipy C

Stanice KinoSvět odstartovala zkušební provoz HbbTV v pondělí 9. května 2016. V pozemním vysílání kanál najdete v Regionální síti 7 společnosti Progress Digital a Regionální síti 4 Prague Digital TV (PDTV), což je provozovatel DVB-T multiplexu v Praze a Středních Čechách.

KinoSvět s podporou technologie HbbTV naladíte v rámci DVB-T v regionální síti PDTV na kanálu 46 (674 MHz) a v síti Progress Digital na kanálu 37 (602 MHz).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).