Hlavní navigace

VoD služba HBO Digital bude brzy přístupná i přes počítač

2. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rodina placených filmových kanálů HBO už nějaký čas provozuje video-on-demand službu HBO Digital. Ta se zatím objevuje v nabídce některých IPTV operátorů, ovšem nyní se má zpřístupnit i širšímu spektru internetových uživatelů. Informují o tom dnešní Lidové noviny. HBO Digital tak bude dostupná přes počítač jako řada jiných podobných projektů. Videotéka, která obsahuje filmy a pořady běžící na kanálech HBO, HBO 2 a HBO Comedy v posledních týdnech, bude k dispozici nejdříve pro předplatitele…

Rodina placených filmových kanálů HBO už nějaký čas provozuje video-on-demand službu HBO Digital. Ta se zatím objevuje v nabídce některých IPTV operátorů, ovšem nyní se má zpřístupnit i širšímu spektru internetových uživatelů. Informují o tom dnešní Lidové noviny. HBO Digital tak bude dostupná přes počítač jako řada jiných podobných projektů. Videotéka, která obsahuje filmy a pořady běžící na kanálech HBO, HBO 2 a HBO Comedy v posledních týdnech, bude k dispozici nejdříve pro předplatitele kanálů HBO. V druhé fázi chce však HBO svou službu HBO Digital zpřístupnit i těm zájemcům, kteří nemohou nebo nechtějí předplácet celý balíček televizních kanálů HBO.

Ne všichni uživatelé Internetu se však k HBO Digital dostanou. Bude to vázané na konkrétní internetové poskytovatele. To je jeden ze způsobů zabezpečení, který po nás požadují dodavatelé obsahu, řekl Ondřej Zach, šéf české pobočky HBO. Zájem o HBO Digital projevuje například UPC. Video na vyžádání, ať už přes televizi, nebo Internet, považujeme za perspektivní službu, jde jen o to najít a nastavit vhodný ekonomický model, uvedl František Malina, tiskový mluvčí UPC. (DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).