Hlavní navigace

Videoarchiv HBO GO pro chytré mobily a tablety v Česku od příštího roku

30. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 6. 2011

UVNITŘ FOTO Seriály a filmy z produkce placeného filmového kanálu HBO bude možné od příštího roku v Česku sledovat i na chytrých telefonech a tabletech. Serveru Médiář.cz to řekl novopečený oblastní manažer HBO pro Českou republiku a Slovensko Ivan Šefčík, donedávna generální ředitel vydavatelství Axel Springer Praha. Službu HBO GO firma zprovoznila už v řadě zemí, česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) ji už evidovala jako poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání.

K TÉMATU: Videotéka HBO GO expanduje do střední Evropy. Bude i v Česku

Letos uděláme první kroky, hlavní investice na zavedení na trh proběhne příští rok, uvedl Ševčík. Ve Spojených státech, kde už HBO GO funguje, je přístupný na přístrojích s operačními systémy od společnosti Apple a s Androidem. Podobně to očekávám v Česku a na Slovensku, uvedl oblastní manažer HBO pro tyto dvě země. Prostřednictvím HBO GO chce firma v průběhu příštího roku navýšit počet předplatitelů filmových kanálů HBO, které jsou vedené jako prémiové, tedy zvlášť zpoplatněné.

ČTĚTE TAKÉ: Ivan Ševčík z Axel Springer novým manažerem HBO pro Česko a Slovensko

BRAND24

Služba je založena na multipřístrojovém, multiplatformním principu. HBO prostřednictvím služby HBO Go můžete sledovat na svém notebooku, iPhonu, iPadu. Funguje na principu videa na vyžádání jako HBO OD (on demand), s přídavkem ve formě možnosti přístupu z přenosných zařízení, přiblížil Ševčík. Firma ale zatím nechce komentovat obchodní model, na kterém bude HBO GO fungovat. Jisté je, že neopustí myšlenku prémiového obsahu bez reklamy.

Aktuální podoba interentové stránky www.hbogo.cz pro české diváky. Zatím nemá žádný obsah.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).