Hlavní navigace

HBO HD nečekaně potěšilo diváky. Filmy už si můžete pustit v originále i s titulky

11. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Provozovatel kanálu už nyní nabízí u všech svých stanic možnost sledovat film buďto s dabingem, nebo v originálním znění s titulky. V zahraničí už jde o naprosto běžnou věc.

Společnost HBO Česká republika přichází ke svým divákům s dalším zlepšením v distribuci svých kanálů. U programu HBO HD byly dnes aktivovány DVB titulky. V praxi to znamená, že diváci, kteří dávají přednost originálnímu znění, si mohou film přepnout například na anglickou stopu a k tomu si zapnout titulky v češtině. Doposud byla tato možnost dostupná pouze u HBO ve verzi s klasickým rozlišením obrazu. HBO HD tak nyní přináší stejný komfort, jako například Blu-ray disky.

Tipy C

Filmy už jsou na HBO HD dostupné i v originálním znění s titulky.
Autor: repro foto HBO HD

Filmy už jsou na HBO HD dostupné i v originálním znění s titulky.

ČTĚTE TAKÉ: HBO dokončí v sobotu druhou řadu seriálu Terapie. Podívejte se na fotky z natáčení

Zapojení DVB titulků si server DigiZone.cz ověřil u satelitního operátora Skylink. Konkurenční freeSAT by UPC Direct je naopak aktivní nemá. Například v sousedním Polsku je vysílání DVB titulků u HD verze HBO, ale také Cinemaxu, obvyklou záležitostí. V České republice byly naopak titulky doposud dostupné pouze u stanic HBO, HBO 2 a HBO Comedy. Jejich HD verze pro náš a slovenský trh zatím neexistují. HBO HD je vůbec prvním filmovým HD kanálem na satelitu, který DVB titulky aktivoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).