Hlavní navigace

HBO v Polsku začne vysílat ve vysokém rozlišení

12. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
12. 3. 2007

Polská verze placeného filmového kanálu HBO zahájí ještě v letošním roce vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Zpočátku se omezí pouze na službu HBO Digital, což je domácí videotéka provozovaná prostřednictvím digitálních kabelových sítí a IPTV. Přístup k ní budou mít pouze předplatitelé některého z kanálů HBO, uvedl server Satkurier.pl.

cif 24 - early cena - média

Potvrzuji, že vedle HBO, HBO 2 a HBO Comedy zprovozníme službu HBO Digital, tedy video na přání. Bude to revoluce na polském televizním trhu, řekl v rozhovoru pro internetový deník Wirtualnemedia.pl ředitel polské HBO a viceprezident společnosti HBO Central Europe Alexandr Kutelą. Zisk z této služby použije HBO na výrobu vlastních pořadů, které budou dostupné jenom prostřednictvím domácí videotéky.

V současné době máme v Polsku přes milion předplatitelů programů HBO a Cinemax. Tak velký počet odběratelů nás vedla k investici do vlastní produkce a rozvoji nových služeb, jako je HBO Digital, uvedl Kutelą. Firma zatím neuvedla, zda a kdy nabídne i klasické vysílání v HD verzi. Kromě digitální kabelové televize a IPTV by mohla využít i satelitní platformu „n“, která se specializuje právě na vysílání ve vysokém rozlišení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).