Hlavní navigace

HD verze kanálů Food Network a Fine Living by mohly odstartovat na podzim

11. 6. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na českém trhu začne pravděpodobně na podzim vysílat stanice Food Channel. Britský investor chce nabídnout kulinářské pořady v lokální produkci. Stanice má být šířena i v DVB-T.

Diváci v České republice a na Slovensku by se kanálů Food Network a Fine Living, které jsou například součástí satelitní služby Skylink, mohli dočkat ve vysokém rozlišení (HDTV) na podzim. Serveru DigiZone.cz to řekl Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, jež je provozovatel Skylinku. Glisník však uvedl, že tento orientační termín nelze brát za definitivní. Vysílání Food Network a Fine Living v HD je do značné míry závislé na jejich vysílateli, konstatoval někdejší šéf Skylinku, který se nyní spolu s dalšími kolegy ze zahraničí podílí na chodu celé skupiny M7.

K TÉMATU: Satelitní služba Skylink zařazuje do nabídky tři nové kanály, všechny v SD rozlišení

Provozovatelem stanice Food Network je společnost Scripps Networks, kanál Fine Living pak tato firma provozuje skrze dceru finelivingnetwork.com. Na českém trhu začne pravděpodobně na podzim vysílání tematického kanálu Food Channel. Jeho příchod připravuje pro nejmenovaného britského investora společnost Axocom mediální podnikatelky Eriky Lusziczy. Stanice má být dostupná zdarma v pozemním vysílání. Placený kanál Food Network, který se stal součástí Skylinku, by měl být v budoucnu lokalizován. Přesný termín ale bohužel v tuto chvíli není známý.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Kanál Edge Sport HD dostupný ve Skylinku zahájil ostré vysílání

Zkušenosti mě učí, že plány a realita se velmi často rozcházejí, řekl DigiZone.cz Jaromír Glisník a dodal: Proto jsem velmi opatrný, jsem-li tázán na budoucnost konkrétních programů. To se týká i lokalizace. Záměry lokalizovat „v budoucnu“ deklaruje kde kdo. S načasováním to však už je horší. Je pravděpodobné, že vysílatelé se snaží slibovat lokalizaci také v případě, aby dosáhli co největší penetrace. Pokud se tento krok podaří, pak je možné danou stanici nabídnout například v češtině, případně slovenštině. Na našem trhu ale existují i stanice, které už jsou v nabídkách operátorů roky a doposud lokalizovány nebyly. Ideálním příkladem jsou například kanály z rodiny společnosti Turner.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).