Hlavní navigace

History Channel HD začal vysílat s Dolby zvukem

20. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 5. 2009

Dokumentární kanál History Channel HD, který byl nedávno částečně lokalizován také do češtiny, začal vysílat s tuzemskou audio stopou ve zvuku Dolby. Tuto skutečnost jsme si ověřili v satelitní platformě Skylink, kde je program součástí balíčku HD Plus. Na pozici 23.5 st. vých. jsou podobně dostupné také kanály Brava HDTV a Discovery HD, ostatní stanice nabízí pouze stereo zvuk.

ČTĚTE TAKÉ: History Channel v češtině zahájil HD vysílání ve Skylinku

History Channel HD bohužel není vysílán s audiem Dolby Digital 5.1, ale pouze Dolby Surround, což je pokročilejší varianta systému Dolby Stereo určená pro využití v domácnostech a televizním vysílání. Poptávka po kvalitních programech je silná ve střední Evropě a jsme rádi, že můžeme posílit naši přítomnost v České republice a na Slovensku, a nabídnout lokalizované mutace programů History a History HD, uvedl nedávno při příležitosti spuštění obou kanálů zástupce provozovatele Tom Davidson.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).