Hlavní navigace

Hledá se Technický plán přechodu. Zn.: Spěchá

18. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 4. 2008

Prosíme o pozornost. Ztratil se Technický plán přechodu na digitální vysílání, známý také pod zkratkou TPP. Naposledy byl na veřejnosti viděný přesně před měsícem, tedy 18. března. Tehdy měl šest stran, zavazadlo s pěti přílohami a dva dopisy, se kterými se měl hlásit dál – byly jimi odůvodnění a předkládací zpráva. TPP plánoval dorazit na jednání vlády, ta o něm ale nic neví. Na jejím zasedání příští pondělí s jeho příchodem nikdo nepočítá, a to ani ve dvou dodatcích [1 2].

TPP by měl údajně projít nejprve Legislativní radou vlády (LRV). Jeho otec, předseda Českého telekomunikačního úřadu Pavel Dvořák, i jeho strýc, národní koordinátor české digitalizace Zdeněk Duspiva, nedávno hovořili o tom, že by se pohřešovaný měl vyskytovat někde v komisích LRV. Na programu jednání Legislativní rady vlády jako takové s ním ale při nejbližší příležitosti – ve čtvrtek 24. dubna – nikdo nekalkuluje.

cif 24 - early cena - média

Pokud o hledaném něco víte, ozvěte se nám prosím. Jeho opatrovníky na cestě do vlády by měli být ministr průmyslu a obchodu Martin Říman a ministr a předseda Legislativní rady vlády Cyril Svoboda. Na vydání TPP čekají provozovatelé digitálních sítí, televizní stanice i celá česká veřejnost, která má zájem o zemské digitální vysílání.

Pozor! Pokud nebude TPP brzy nalezen a vládou vydán, hrozí mu zmar a záhuba.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).