Hlavní navigace

Hráči Lineage či World of Warcraft si mají dávat pozor

11. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle statistik společnosti Eset české uživatele stále trápí hlavně adware. V poslední době se nejvíce šíří konkrétně Win32/Adware.Virtumonde, který zahlcuje počítače nevyžádanou reklamou. V Česku tak i v minulém měsíci panovala odlišná situace než ve světě, kde malwaru kralovaly záškodnické programy, které se zaměřují na vykrádání dat z online her. Nejvíce řádil Win32/PSW.OnLineGames s podílem 12,72 procenta na všech detekovaných infekcích. Tento malware se šířil nejvíce v Asii, především v…

Podle statistik společnosti Eset české uživatele stále trápí hlavně adware. V poslední době se nejvíce šíří konkrétně Win32/Adware.Vir­tumonde, který zahlcuje počítače nevyžádanou reklamou. V Česku tak i v minulém měsíci panovala odlišná situace než ve světě, kde malwaru kralovaly záškodnické programy, které se zaměřují na vykrádání dat z online her. Nejvíce řádil Win32/PSW.OnLi­neGames s podílem 12,72 procenta na všech detekovaných infekcích. Tento malware se šířil nejvíce v Asii, především v Číně, na Taiwanu a v Jižní Korei.

BRAND24

Hráči her typu Lineage či World of Warcraft, ale i uživatelé nejrůznějších virtuálních světů, by si měli dávat velký pozor na řadu online hrozeb. Kromě neškodných virálních útoků a obtěžování, se útočníci zaměřují na důmyslné podvodné metody, zvláště pak na phishing. Úspěšné útoky mají za následek reálnou finanční škodu, protože dochází k vykrádáním informací z uživatelských účtů, nebo odcizení postav z her či virtuálních světů. Díky vysoké poptávce po tomto virtuálním zboží dochází k následnému prodeji na černém trhu uvádí společnost Eset.

Nebezpečné jsou i nadále USB flash disky a paměťové karty, které ke svému šíření zneužívá skupina trojských koní INF/Autorun modifikujících soubor autorun.inf. V červenci se tyto záškodnické programy umístily na druhém místě s podílem 4,68 procenta na všech detekovaných infekcích. V Česku nejrozšířenější adware Win32/Adware.Vir­tumonde ve světě obsadil třetí místo. Naopak hrozbám INF/Autorun u nás patří za minulý měsíc až páté místo. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).