Hlavní navigace

HTC, LG, Samsung, Asus a Dell uvedou mobil s Windows Phone 7

26. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft oficiálně sdělil jména pěti výrobců, kteří uvedou mobilní telefony s jeho novým systémem Windows Phone 7, nástupcem Windows Mobile. Jde o HTC, Samsung, Dell, LG a také Asus. Někteří výrobci již disponují prototypem nového mobilu s Windows Phone 7, ale Microsoft bude chtít zřejmě zkoordinovat uvedení mobilů s jeho novým systémem na určité datum. Neoficiální zdroje hovoří o listopadu letošního roku. Microsoft poněkud méně konkrétně uvádí, že by rád měl mobily na předvánočním trhu.

Microsoft oficiálně sdělil jména pěti výrobců, kteří uvedou mobilní telefony s jeho novým systémem Windows Phone 7, nástupcem Windows Mobile. Jde o HTC, Samsung, Dell, LG a také Asus. Někteří výrobci již disponují prototypem nového mobilu s Windows Phone 7, ale Microsoft bude chtít zřejmě zkoordinovat uvedení mobilů s jeho novým systémem na určité datum. Neoficiální zdroje hovoří o listopadu letošního roku. Microsoft poněkud méně konkrétně uvádí, že by rád měl mobily na předvánočním trhu.

ebf - partner 1

Vzhledem k zapojení společnosti Asus komentátoři a analytici soudí, že se seznam může prodloužit o další firmy, které zatím na poli mobilních telefonů nemají žádné velké jméno. Je to dost možná dáno také tím, že velcí výrobci už mají své koně a Microsoft od výrobců telefonů se systémem Windows Phone 7 chce, aby to s jeho implementací mysleli opravdu vážně ve všech ohledech.

Nokia má svůj Symbian S60 a nově také MeeGo, které chce nasazovat na high-endové modely. Motorola se odklonila od Windows Mobile a přešla na Android. HTC sice také nasazuje Android, ale pořád počítá i s Windows Mobile. Hewlett-Packard koupil Palm a sází na získaný WebOS. RIM a Apple mají také své systémy. (ComputerWorld­.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).