Hlavní navigace

HTC zaplatí 6 až 8 dolarů z telefonu s Androidem Apple

12. 11. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Oznámení dohody o ukončení patentových sporů mezi Apple a HTC bylo překvapivé a vede ke stažení žalob a k deseti letům  licenční dohody, týkající se současných a budoucích patentů držených oběma společnostmi. Podle několika zdrojů je již možné odhadovat, že dohoda spočívá mimo jiné v placeni 6 až 8 dolarů Apple z každého HTC telefonu vybaveného Androidem. Podle Sterne Age by mohlo jím o 180 až 280 milionů dolarů ročně ve prospěch Apple. Podobnou částku, byť nižší (5 dolarů), platí HTC…

Oznámení dohody o ukončení patentových sporů mezi Apple a HTC bylo překvapivé a vede ke stažení žalob a k deseti letům  licenční dohody, týkající se současných a budoucích patentů držených oběma společnostmi.

Podle několika zdrojů je již možné odhadovat, že dohoda spočívá mimo jiné v placeni 6 až 8 dolarů Apple z každého HTC telefonu vybaveného Androidem. Podle Sterne Age by mohlo jím o 180 až 280 milionů dolarů ročně ve prospěch Apple. Podobnou částku, byť nižší (5 dolarů), platí HTC Microsoftu, také z každého zařízení s Androidem.

Zdroj: HTC Will Pay Apple $6-$8 Per Android Phone As Part of Patent Settlement

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).