Hlavní navigace

Huawei nejen pro auta

14. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Huawei
Značka na veletrhu CES předvedla 3G modem o velikosti SD karty a telematické řešení ME909T pro napojení automobilu na internet přes LTE.

Údajně první bezdrátový 3G modem o velikosti SD karty na světě se jmenuje Huawei E2130/E2131. Dovoluje stahování rychlostí až 21 Mb/s a nahrávání rychlostí 5,76 Mb/s. Určen je pro tablety, notebooky, kamery a fotoaparáty. Ještě zajímavější je však Huawei ME909T, což je automobilový modul, který majitelům osobních vozů nabízí možnost zůstat během jízdy on-line. Výsledkem jsou takové služby, jako je přístup ke globálním navigačním systémům, nouzovým voláním, kompletním dopravním informacím či plnému a širokopásmovému přístupu na internet. 

Vše je řešeno přes připojení LTE Cat3 (tedy 4G), což znamená rychlost stahování dat až 100 Mb/s. Jak upozorňuje výrobce, který to prý na veletrhu předvedl i v praxi, modul je odolný a byl navržen v souladu se standardem Q100 vydaným Radou pro elektroniku v automobilovém průmyslu (Automotive Electronics Council) a standardem TS 16949 pro řízení jakosti v automobilovém průmyslu (Automotive Industry Quality Management Standard). Měl by se tudíž dokázat vypořádat s náročnými podmínkami typu extrémní teploty, vysoká rychlost či nestabilní dodávky elektrického proudu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).