Hlavní navigace

Hudební Óčko chce do peoplemetrů jako samostatný subjekt

23. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 3. 2009

Digitální televize Óčko již nechce být zařazena v rámci peoplemetrového měření v rubrice Ostatní, ale jako samostatný subjekt, tedy např. jako programy ČT 24, ČT 4 nebo Nova Cinema. Uvádí to aktuální vydání ekonomického týdeníku Euro. Óčko je v současné době odkázáno na měření výsledků sledovanosti pouze formou dotazníků, který pro něj zajišťuje Mediaresearch.

K TÉMATU: Také Óčko zvýšilo sledovanost, v lednu mělo 1,464 milionu di­váků

Naše sledovanost rapidně narůstá, proto zvažujeme, že vstoupíme do peoplemetrového měření. To by nám umožnilo oslovit zadavatele reklamy a mediální agentury, kteří u nás doposud neinzerovali, řekl Euru exekutivní ředitel a člen představenstva hudební televize Óčko Hynek Chudárek. Podle poslední tiskové zprávy, kterou kanál vydal v druhé polovině února, měl program v lednu 1,464 milionu diváků, což je o 195 tisíc více než v prosinci 2008.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Jiří Balvín: Óčko začalo pracovat na žádosti o kompenzační licenci

Velký nárůst diváků mělo Óčko právě v této době. Tehdy stálo za úspěchem především rozšíření televize do dalších lokalit díky expanzi terestrického multiplexu 3, resp. rozšíření programu na silnější vysílače. Síť začala 15. prosince šířit signál z pražských vysílačů Žižkov a Cukrák, plzeňského Krašova a ústecké Bukové hory. V únoru ředitel televize Jiří Balvín také potvrdil, že Óčko začalo pracovat na žádosti o vydání tzv. kompenzační licence pro digitální vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).