Hlavní navigace

Hudební televize Óčko se stěhuje do sídla Mafry, stávající budovy se zbaví

24. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stěhování do nových prostor by mělo přinést také odstranění některých technických neduhů, na něž si diváci stěžují. Půjde mimo jiné i o vysokou hlasitost stanice Óčko Expres.

Rodina hudebních kanálů Óčko provozovaná společností Stanice O, tedy programy Óčko, Óčko Gold a Óčko Expres, zahájila uplynulý týden stěhování do sídla mediálního domu Mafra na pražském Andělu. Jedná se pochopitelně o budovu Anděl Media Centrum v ulici Karla Engliše. První vlna stěhování, kdy bylo přesunuto technické odbavení stanice Óčko Expres (a Mňam TV, kterou Óčko také odbavuje), proběhla minulý týden ze středy na čtvrtek, druhá vlna, kdy stejný krok čekal Óčko a Óčko Gold, přišla na řadu z neděle na včerejšek. Pro vilu ve Vrchlického 29, kde sídlila televize doposud, se hledá nový nájemce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Óčko Gold a Óčko Expres by se nakonec měly objevit na satelitu

Výhodou přemístění hudebních kanálů Óčka do Anděl Media Centra je skutečnost, že studia, která zde vyrostou, bude moci využívat celá skupina Mafra. Studia jsou v tuto chvíli nadále ve Vrchlického 29, dokončení stěhování lze však očekávat do června. Přestěhování Óčka do nových prostor by mělo přinést i technické zlepšení obrazové kvality a možnost odbavení více televizních stanic. Odstraněny by měly být některé technické neduhy. Diváci si dlouhodobě stěžují například na hlasitost stanice Óčko Expres. Podle jejich slov navíc obrazová kvalita neodpovídá HD rozlišení, což se týká kabelového operátora UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).