Hlavní navigace

Hybridní služba Multithek se na satelitu Astra rozšířila o dvě nové aplikace

5. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Multitéka“ je službou, která funguje jako rozcestník pro majitele přijímačů s hybridní technologií. Nabídka pro pozemní a satelitní vysílání se ale částečně liší.

V průběhu letních prázdnin se ve službě Multithek telekomunikačního operátora Media Broadcast objevily dvě nové aplikace. Jde konkrétně o Itsin TV a Local TV Portal. Služba je dostupná prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, na programové pozici „multithek“ a pro její využívání je nutný přijímač (set-top-box, případně televizor) s podporou standardu HbbTV. Obě aplikace je možné využívat bez omezení i v České republice. Není u nich nastavená regionalizace.

BRAND24

Nové aplikace jsou ve službě Multithek viditelně označeny jako "Neu"
Autor: repro foto Multithek

Nové aplikace jsou ve službě Multithek viditelně označeny jako „Neu“.

ČTĚTE TAKÉ: Přístup ke všem pořadům z televize a rádia z jednoho bodu? Přišli s ním Němci

„Multitéka“ je službou, která funguje jako rozcestník pro majitele přijímačů s hybridní technologií. Zájemci zde najdou archivy vybraných německých kanálů (Das Erste, ZDF, ProSiebenSat.1 a další), ale i streaming živého vysílání, například ekonomická stanice Bloomberg. Multithek je k dispozici na satelitu i v pozemní síti DVB-T (pouze v některých německých městech). Přesto, že službu provozuje na obou platformách, nabídka aplikací se částečně liší. Na satelitu některé aplikace z DVB-T úplně chybí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).