Hlavní navigace

I na Slovensku začínají stížnosti na Superstar

20. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 10. 2009

Společný projekt Novy a Markízy Česko Slovenská Superstar se zřejmě ani v tomto pokračování neobejde bez zásahu regulátorů. Jak česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tak slovenská Rada pro vysílání a retranslaci mají na stole několik stížností od diváků na vulgarity ze strany poroty a nedůstojné chování vůči soutěžícím. Celou revizi bude zřejmě ještě doprovázet bulvární tisk, který již několikrát poukázal na nevhodné výroky poroty vůči některým účastníkům soutěže.

Slovenský regulátor zatím neudělil televizím žádné výtky, na dnešním zasedání se ale očekává zahájení několika správných řízení. Ty mohou skončit upozorněním na porušení zákona. V případě větší závažnosti nebo opakovaného porušení zjištěného v nynějším monitoringu může vysílateli hrozit pokuta. Sankce se ale budou v obou zemích řešit zvlášť – v ČR pro Novu, na Slovensku pro Markízu. Ačkoliv obě televize vysílají tentýž pořad, v obou zemích může být konečné posouzení ze strany regulátorů rozdílné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).