Hlavní navigace

ICANN registruje prvních sto žádostí o nové generické domény nejvyšší úrovně

16. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ICAAN zaregistroval do 14. února prvních 100 žádostí o nové generické domény nejvyšší úrovně. Žádost o doménu nejvyšší úrovně přitom vyjde minimálně na 185 tisíc dolarů. Celkové náklady se mohou ale vyšplhat až na čtvrt milionu dolarů. Sám ICANN svůj proces designoval na 500 nových domén. Pokud bude žádostí více, plánuje ICANN, že jejich posuzování rozloží do více bloků – první o velikosti 500 a další po 400. Aby bylo možné žádost o doménu podat, je nutné nejdříve zaregistrovat žadatele. Ten…

ICAAN zaregistroval do 14. února prvních 100 žádostí o nové generické domény nejvyšší úrovně. Žádost o doménu nejvyšší úrovně přitom vyjde minimálně na 185 tisíc dolarů. Celkové náklady se mohou ale vyšplhat až na čtvrt milionu dolarů.

Sám ICANN svůj proces designoval na 500 nových domén. Pokud bude žádostí více, plánuje ICANN, že jejich posuzování rozloží do více bloků – první o velikosti 500 a další po 400. Aby bylo možné žádost o doménu podat, je nutné nejdříve zaregistrovat žadatele. Ten pak má možnost požádat o přidělení slotů pro maximálně 50 domén. Za vytvoření každého slotu pak musí žadatel složit minimálně 5 000 USD, okomentoval proces registrace Ondřej Filip, výkonný ředitel sdružení CZ.NIC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).