Hlavní navigace

IKO Kabel připravuje nový kanál se sportovní tematikou. Práva nakoupí i pro Česko

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Program by měl odstartovat nejprve v Rumunsku a Maďarsku, později se má dostat i na náš trh. Jeho šéfka Erika Luszicza říká, že sportovní kanál tohoto typu tu ještě chybí.

Portfolio tematických stanic společnosti IKO Kabel, která v České republice a na Slovensku provozuje programy Film+ a Fishing and Hunting, se má v příštím roce rozrůst o další televizní kanál. Serveru DigiZone.cz to sdělila Erika Luszicza, šéfka českého zastoupení této firmy. IKO Kabel mimochodem v České republice a na Slovensku jedná také za společnost MTV Networks. Je distributorem jejích tematických programů MTV a VH1. Přesné zaměření a název nového kanálu nechtěla Luszicza specifikovat.

ebf - partner 1

Z ARCHIVU: Dokumentární kanál DoQ v Česku končí, distribuci přeruší na Nový rok

Program by měl být v první fázi spuštěn nejprve v Rumunsku a Maďarsku, kde má IKO Kabel nesilnější pozici, později se mají kanálu dočkat diváci i na dalších trzích včetně České a Slovenské republiky. Umožní to vysílací práva, která bude IKO vlastnit. Na otázku, zdali už sportovních programů není na našem trhu více než dost, odpověděla Luszicza, že takovýto kanál na našem trhu ještě není. Ve velice krátké době má na našem a trhu našich východních sousedů odstartovat Comedy Central Extra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).