Hlavní navigace

Studenti, absolventi i akademici s touhou podnikat se mohou ještě hlásit do InovaJetu

6. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do 13. prosince je možno hlásit se do podnikatelského inkubátoru InovaJET, který působí při inovacentru ČVUT. Je zaměřen na studenty, nedávné absolventy a na pracovníky akademické, kteří chtějí obchodně uplatnit nějaký technický nápad.

Těžištěm činnosti inkubátoru je poskytování vzdělávání a poradenství, a to jak v oblasti právní a daňové, tak pokud jde o dovednosti, které pomohou mladé firmě přežít, anebo včas rozpoznat, že sledovaný nápad není dobrý.

Nepotřebuje‑li firma kancelář, zaplatí za podporu jen měsíční příspěvek 800 Kč. Potřebuje‑li pracovní prostor, nabízí Inovacentrum kanceláře za snížený nájem, ale místo je omezeno, a tak může být v takovém případě trochu těžší dostat se do programu.

Program InovaJetu je navržen na 18 měsíců a začíná se už v lednu. InovaJET jakožto počin akademický si nevezme na firmách podíl. Komercializace akademických projektů spojená s tím, že si škola nechá malý podíl na založené firmě, je sice někde ve světě běžná, ale v ČVUT by majetkový vstup do firem prozatím narazil na zdlouhavou školní byrokracii, vysvětlila Lupě Jana Hodboďová, vedoucí inkubátoru. Lidé z Inovacentra však doufají, že se jim v budoucnu podaří otevřít i takovou cestu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).