Hlavní navigace

Instagram je nejdůležitější sociální sítí pro teenagery, předčí i Facebook

13. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Letošní teenagerské jaro patří Instagramu. Tomu se podařilo ve významu pro mladé přeskočit Facebook i Twitter. Minimálně tedy ve Spojených státech.

Sedm a půl tisíce teenagerů kolem šestnácti let a studie agentury Piper Jaffray. Průzkum si posvítil na to, jaké názory mají mladí Američané na ledacos, a tím pádem i na sociální sítě. A výsledek? Ve sledovaném období od loňského podzimu do letošního jara se vnímání jednotlivých sociálních sítí výrazně změnilo

Instagram během půl roku převálcoval jak Facebook, tak Twitter. A preference obrázkové sociální sítě ze stále se rozrůstající se rodiny Facebooku se velmi výrazně změnily. Dnes Instagram používá 200 milionů lidí po celém světě – o padesát milionů víc než na podzim. Denně vyfotí 60 milionů fotek.  

Instagram se začíná rozjíždět i v Česku. Podle odhadů Josefa Šlerky by se mohlo v prostoru bývalého Československa pohybovat až 200 tisíc uživatelů sociální sítě. Na konferenci Instagram v Česku se minulý týden zabýval i svým instagramovým projektem Obrazeni.cz. Detaily o fungování obrázkové sítě v tuzemsku shrnul do následující prezentace:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).