Hlavní navigace

Internet a já na konci tisíciletí

20. 4. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Internet na nás v poslední době padá ze všech stran a aby toho nebylo málo, vyhlašuje se tento týden soutěž "Internet a já na konci tisíciletí". Určena je studentům středních a vysokých škol, kteří mohou vyhrát zajímavé ceny. Co je však nejzajímavější, osobní záštitu nad ní převzala Ester Dyson. Možná tedy vítězové najdou zajímavé uplatnění.

Kde se mohu realizovat? Koho budou zajímat mé takřka amatérské zážitky a zkušenosti? Právě takto se může ptát jedna z nadějí národa. 18. až 20. dubna probíhá v Praze akce s názvem Prague Internet World. Konference pro odborníky, napadne vás obratem. I mladým se ale nabízí nevšední možnost. Dne 20. dubna totiž bude slavnostně zahájena nová soutěž esejí určená studentům středních a vysokých škol: Internet a já na konci tisíciletí (soutez.inter­networld.cz). Pro svoji myšlenku se mi podařilo získat významnou osobnost ze světa IT, Esther Dyson, která převzala nad akcí záštitu. Tato soutěž je pořádána ve spolupráci se společností M.I.A. (Media Internet Agency), pořadatelem Prague Internet World (PIW), která ji považuje za vhodné doplnění jedné ze sekcí konference: Školství a zábava.

Co se časového harmonogramu týče, někdy může znamenat méně více, a tak pro ilustraci přikládám pouze následující rozvrh (pozor, nejedná se o školní specialitu, rozvrh hodin!!!):

20.4. zahájení soutěže
9.6. uzávěrka prací, zahájení hodnocení
20.6. uzávěrka hodnocení odborné poroty (převážně osobnosti českého Internetu: Ondřej Neff – Neviditelný pes, Daniel Dočekal – Svět Namodro, David Litvák – čas. Internet, Marek Antoš – Lupa, Martina Churá – CHIP atd.
20.6. uzávěrka hlasování internetové veřejnosti
21.6. zveřejnění výsledků

Pokud stále přemýšlíte o tom, že byste i vy přispěli svoji prací, tak by vás v podstatě mělo zajímat už jen jediné, propozice. A právě ty vám přináším na následujících řádcích.

Podmínky účasti – propozice:

Soutěže se mohou účastnit studenti SŠ a VŠ v České republice. Literární práce na téma „Internet a já na konci tisíciletí“ o rozsahu 1800–3600 znaků (vč. mezer) musí být do 9.6. zaslány e-mailem k rukám Michala Zálešáka, sunnyz@chrudim.cz. Pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout práce odevzdané po stanoveném termínu, neodpovídající rozsahem či odporující etice nebo platným zákonům ČR.

Autoři pěti nejlepších prací budou odměněni věcnými cenami. Vítězné práce budou zveřejněny na Internetu, na soutez.internet­world.cz, o výsledcích soutěže budou informována média tiskovou zprávou. Soutěži se samozřejmě budou věnovat všechny spolupracující tiskové i webové tituly.

ebf - partner 1

Mediálními partnery soutěže jsou časopisy Internet a CHIP a podporují ji nejnavštěvovanější české servery (Neviditelný pes, Svět Namodro, Novinky, MobilServer, Lupa). Ceny do soutěže (časopisy, knihy, SW, kupony do internetové kavárny atd.) věnují např. Vogel Publishing, Trade & Leisure Publications, Software602, BEN – technická literatura a další.

Michal Zálešák

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).