Hlavní navigace

Internet Explorer má aktivní "Do Not Track", nelíbí se to inzertnímu průmyslu

2. 6. 2012
Doba čtení: do minuty

Sdílet

 Interactive Advertising Bureau (IAB) a Digital Advertising Alliance (DAA) vyjadřují znepokojení nad aktivovaným „Do Not Track“ v poslední, desáté, verzi prohlížeče Internet Explorer. Tu najdete ve Windows 8 Release Preview. Podle DAA by „Do Not Track“ mělo být volbou uživatele a automatické zapnutí Microsoftem jde nad rámec doporučení. Podle  IAB i DAA něco takového vede k likvidaci inzerce. Prezident IAB to dokonce doprovází slovy, že „Něco takového … omezí tok obsahu podporovaného inzeráty,…

 Interactive Advertising Bureau (IAB) a Digital Advertising Alliance (DAA) vyjadřují znepokojení nad aktivovaným „Do Not Track“ v poslední, desáté, verzi prohlížeče Internet Explorer. Tu najdete ve Windows 8 Release Preview.

Podle DAA by „Do Not Track“ mělo být volbou uživatele a automatické zapnutí Microsoftem jde nad rámec doporučení. Podle  IAB i DAA něco takového vede k likvidaci inzerce. Prezident IAB to dokonce doprovází slovy, že „Něco takového … omezí tok obsahu podporovaného inzeráty, který informuje, baví a těší spotřebitele v USA a ve světě“.

Zdroj: Ad Groups: Explorer 10 „Do Not Track“ Default Kills Search

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).